ДЕВОЈКА из Сиднеја, Алексија Врачар (24), пореклом из Бањалуке, ухапшена је у четвртак у овом аустралијском граду због сумње да је учествовала у организованом увозу дроге сакривене у боцама чилија! Лепа Српкиња је оптужена за низ прекршаја, пошто су полицајци претрагом њеног стана пронашли и одузели 650.000 долара у готовини, два килограма екстазија, 250 грама кокаина, 340 грама канабиса, мобилне телефоне, СИМ картице, додатке за дрогу и лажне документе. Такође су пронашли муницију и три врсте ватреног оружја, скраћену пушку калибра 22 мм и полуаутоматски пиштољ који су били сакривени у коферу у спаваћој соби, док је други полуаутоматски пиштољ пронађен у вакуум затвореној торби.

Претрес стана у западном Сиднеју, у ком је млада Бањалучанка живела, део је истраге о увозу метиламфетамина сакривеног у боцама чилија, који су аустралијски граничари зауставили приликом доласка на теренско складиште у Сиднеју, у октобру. Полиција је навела да је пошиљка која је допремљена из САД, садржала 768 боца умака, а тестирање је показало присуство метиламфетамина, који је познат као и "дрога лед". Прве форензичке анализе утврдиле су да боце садрже око 400 килограма метиламфетамина, чија је процењена вредност на црном тржишту већа од 300 милиона долара.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Камера одала убицу: Са 30 удараца ножем убила комшиницу! 


У заједничкој акцији полицијских агенција, због учешћа у организованом криминалу, већ су ухапшена и оптужена четворица мушкараца старости 30, 34, 36 и 45 година, а сада и млада Бањалучанка, која је користила лажну идентификацију како би основала четири предузећа која би јој помогла у увозу наркотика. Алексија Врачар је оптужена за злоупотребу личних података ради чињења непобитног дела, затим због неовлашћеног поседовања забрањеног ватреног оружја и пиштоља, као и по три тачке испоруке забрањене дроге.

Алексија Врачар се у петак појавила на локалном суду у Ферфилду, где јој је одбијена кауција, а ново саслушање на суду у Параматију заказано је за 30. јануар.

НИЈЕ КРИЛА ПОРЕКЛО

НА свом фејсбук-профилу, девојка пореклом из Бањалуке није крила своје српско порекло, па је тако на сликама често са православним крстом око врата. На неким фотографијама могуће је видети и српске заставе и статусе на српском језику, а често је качила видео-клипове са разних весеља.