Девојка из Сиднеја пореклом из Босне и Херцеговине, провешће новогодишње празнике иза решетака због сумње да је учествовала у организованом увозу дроге сакривене у боцама чилија.

Босанка Алексија Врачар оптужена је за низ прекршаја пошто су детективи у њеном стану на западу Сиднеја пронашли и одузели ватрено оружје, 650.000 долара у готовини, два килограма екстазија, 250 грама кокаина, 340 грама канабиса, мобилне телефоне, СИМ картице, додатке за дрогу и лажне документе, преносе аустралијски медији.

Претрес њеног стана део је истраге о увозу метиламфетамина сакривеног у боцама чилија, а којег су аустралијске пограничне снаге пресреле приликом доласка у теренско складиште у Сиднеју, пренео је портал Klix.ba.

Полиција наводи да је пошиљка из САД садржавала 768 боца умака, а тестирање је показало присуство метиламфетамина у боцама, који је познат и као дрога лед.

Прелиминарна форензичка анализа утврдила је да боце садрже око 400 килограма метиламфетамина, чија је процењена улична вредност већа од 300 милиона долара.


У заједницкој акцији полицијских агенција, ухапшени су и оптужени четворица мушкараца, а сада и 24-годишњакиња која је користила лажну идентификацију како би основала четири предузећа за помоћ у шверцу дроге.


Twitter Richard Crowden@ScaredyCat44


Алексија Врачар оптужена је за више тачака и одбијена јој је кауција. Она ће се у локалном суду у Параматију појавити 30. јануара.