Монд пише: Руси умешани у сајбер нападе на Макронов тим

Танјуг

08. 12. 2019. у 09:30

Монд пише: Руси умешани у сајбер нападе на Макронов тим

AP PhotoBob Edme

Париски лист пише да је имао увид у извештај специјалних истражитеља Гугла за хакерске нападе
Две групе хакера повезане с руским обавештајним службама биле су умешане у хакерске нападе на тим из предизборне кампање француског председника Емануела Макрона током председничких избора 2017, пише париски "Монд".


Афера хакерских напада на Макронов тим током предизборне кампање, у Француској познатија и као "Макронликс" довела је до тога да у јавност исплива садржина више електронских порука Макрона непосредно пред други круг председничких избора.

Париски лист пише да је имао увид у извештај специјалних истражитеља Гугла за хакерске нападе, као и у истрагу компаније специјализоване за сајбернападе "Фајер ај" (FireEye).

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Сваких 39 секунди један сајбер напад


Стручњаци Гугла и компаније "Фајер ај" су закључили да су у хакерском нападу координисано учествовале две групе хакера повезане с руском државом.

"Монд" пише да се у документима у које је имао увид наводи да је хакерски напад имао за циљ да "дестабилизује председничке изборе" 2017. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Saša

08.12.2019. 09:50

Mislim ovo je i malome detetu jasno otkud se sad stvoriše "Guglovi stručnjaci" da okrivljuju Ruse za napad na Makronov tim. Suviše se okrenuo protiv Nato i počeo da stvara odnose sa Putinom. Nešto kao ono što kod nas pokušali pre no da se naš Vučić sa Putinom sretne. Ala su predvidljivi... A taman našli i stručnjake. Kad su francuzi ove godine potkovali Gugl sa 50 miliona Evra kazne za zloupotrebu podataka.

Милорд

08.12.2019. 10:21

Ах ти Руси ,свугде се мешају,јадни запад ,баш је угрожен.,.......

Mija Pećanac

08.12.2019. 10:21

Glupost, i to su "otkrili" sada kada Makron pokušava da sa Rusijom normalizuje odnose...?

буки

08.12.2019. 11:49

Не знају Французи шта је дестабилизација. Када би им Трамп до зуба наоружао "жуте прслуке", а Макрона напао својом пропагандом машинеријом, постидели би се ових глупости о "две хакерске групе повезане са Русијом"