Монд криви Русе за хакерске нападе на Макрона: Хтели да дестабилизују изборе

Танјуг

08. 12. 2019. у 00:12

Монд криви Русе за хакерске нападе на Макрона: Хтели да дестабилизују изборе

Фото: Depositphotos

Париски лист пише да је имао увид у извештај специјалних истражитеља Гугла
Две групе хакера повезане са руским обавештајним службама биле су умешане у хакерске нападе на тим из предизборне кампање француског председника Емануела Макрона током председничких избора 2017. пише париски лист "Монд".

Прочитајте још: Штрајкови блокирали саобраћај широм Француске

Афера хакерских напада на Макронов тим током предизборне кампање, у Француској познатија и као "Макронликс" довела је до тога да у јавност исплива садржина више електронских порука Макрона непосредно пред други круг председничких избора.

Париски лист пише да је имао увид у извештај специјалних истражитеља Гугла за хакерске нападе, као и у истрагу компаније специјализоване за сајбернападе "Фајер ај".

Стручњаци Гугла и компаније "Фајер ај" су закључили да су у хакерском нападу координисано учествовале две групе хакера повезане са руском државом.

"Монд" пише да се у документима у које је имао увид наводи да је хакерски напад имао за циљ да "дестабилизује председничке изборе" 2017. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

vladimir

08.12.2019. 00:32

E ti Rusi ..... šta vam rade ju,ju juuuu!? I treba kada ste nesposobni!

Рашо

08.12.2019. 08:56

Па ако је тако ви сте потпуно поражени! Ипак, ако све знате, тј. можете да откријете, зашто се не заштитите и зашто не поктенете судске процесе? Биће да ви ипак само лажете, лажете, ...

Mama

08.12.2019. 09:06

Ako nisu Srbi onda su Rusi krivi za sve.Ljudi vise uopste ne misle svojom glavom.Operacija uspela -mozgovi isprani.