Манијаци се умрежили на интернет сајтовима: Због растуће педофилије активиран Национални савет

В. Н.

07. 12. 2019. у 23:33

Манијаци се умрежили на интернет сајтовима: Због растуће педофилије активиран Национални савет

Иза сличних огласа крије се криминал

Немачки Статистички подаци за 2018. годину обухватају само пријављене случајеве педофилије а рачуна се да дневно најмање 40 деце буде злостављано. Убудуће за поседовање дечје порнографије пет година затвора

ДНЕВНО, у просеку, у Немачкој 40 деце буде сексуално злостављано, показују статистички подаци за 2018. годину, који обухватају само пријављене случајеве, док се претпоставља да је стварни број много већи, наводи Дојче веле (ДW).

У претресу једне куће у Бергиш Гладбаху у октобру ове године у мобилном телефону једног породичног човека нађен је приступ чету са огромном количином фотографија и видео-снимака са експлицитним сликама сексуалног насиља над децом, преноси DW.

Како се наводи, један број од 1.800 учесника чета су сами фотографисали или снимали злостављање камером.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Штрајкови блокирали саобраћај широм Француске

- Из чета смо сазнали да су се састајали и у једном случају чак доводили један другом и децу - казао је врховни тужилац града Келна, Улрих Бремер, а више од 300 истражитеља у Северној Рајни Вестфалији још 24 часа дневно ради на том случају.

Пошто се покренула прича у Бергиш Гладбаху ухапшено је десет особа, а за сада је познато да је 21 жртва старости између 11 месеци и 14 година.

Почетком ове недеље се у Берлину први пут састао Национални савет против сексуалног злостављања деце и младих.

- Ако погледамо констатно велики број случајева и случајеве злостављања из Штауфена, Лидгеа или сада Бергиш Гладбаха, потпуно је јасно да хиљаде деце и младих у Немачкој није довољно заштићено од сексуалног злостављања - казао је Јоханес-Вилхелм Рерих, независни повереник за питања сексуалног злостављања деце.

- Морамо поћи од тога да је једно до двоје деце злостављано у сваком разреду - рекао је, за "Нордвест цајтунг", додавши да је сексуално злостављање велики ризик детињства у Немачкој.

Случајеви продукције, поседовања и ширења дечје порнографије су у 2017. и 2018. порасли за 14 процената - на 7.449 забележених случајева.

- На овом пољу су нам хитно потребне веће казне - казао је министар унутрашњих послова Северне Рајне Вестфалије, Херберт Ројл.

На Конференцији министара унутрашњих послова, која се управо одржава у Либеку, Ројл је захтевао да се сваки случај злостављања деце класификује као злочин, а не само као прекршај, што значи да је најмања казна починиоцима година затвора.

Осим тога, Херберт Ројл се заложио и за повећање затворске казне за тешка кривична дела сексуалног злостављања деце са пет на десет година, а за поседовање порнографије у којој се актери деца, са три на пет година.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Одрубио жени главу, извадио мозак и појео га са пиринчем: Полиција је била шокирана његовом изјавом (ФОТО)

"УДИЦЕ" ЗА ПРЕДАТОРЕ

КАКО би се сузбили сексуални деликти, истражитељима би убудуће требало да буде омогућено коришћење компјутерски генерисаних слика. Министарка правосуђа Кристине Ламбрехт (СПД) је у листу "Велт" најавила одговарајуће реформе.

"Приступ одговарајућим порталима је често условљен тиме да морате сами поставити неке фотографије или видео-снимке на којима се виде сексуална злостављања деце, што је до сада било забрањено истражним органима Немачке, наводи DW.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације