Узнемирујући снимак из ћелије: Последњи тренуци дечака, сатима лежао на поду мртав док га нису пронашли (ВИДЕО)

NovostiOnline

06. 12. 2019. у 12:31

Узнемирујући снимак из ћелије: Последњи тренуци дечака, сатима лежао на поду мртав док га нису пронашли (ВИДЕО)

Print screen Youtube

Снимак са надзорне камере у ћелији у фабрици у Веслаку, који је у четвртак објавила ProPublica, приказује последње тренутке дечаковог живота
Болестан дечак из Гватемале, који је умро у притвору у Тексасу, сатима је лежао на поду док га нису пронашли мртвог, показује снимак који је објавила ProPublica.

Дечак, којег је америчка гранична полиција идентификовала као Карлоса Грегориа Хернандеза Васкеза (16) преминуо је 20. маја у станици граничне полиције у Веслаку у Тексасу, данима након што је ушао у САД, када су га ухватили имиграциони службеници, пише ЦНН.

Снимак са надзорне камере у ћелији у фабрици у Веслаку, који је у четвртак објавила ProPublica, приказује последње тренутке дечаковог живота.

Они су анализирали видео и упоредили га са белешкама полиције и хитне службе, како би направили след догађаја.

Дечак је чекао да га пребаце у Сектор за здравство и људске услуге, као што је уобичајено за малолетнике без пратње, када му је дијагностикован грип и одведен је у установу у Веслаку.

У почетку се види како дечак хода у ћелији у фабрици, док на себи има фармерице и мајицу дугих рукава. Након тога легао је на бетонску клупу, док други дечак, који није идентификован, спава испод покривача преко пута њега.

Тинејџер се мешкољи на клупи и неко време је ван опсега камере, пре него што га видимо поново, када се руши на под, лицем према доле.

Према анализама портала, Карлос остаје мирно на поду око 10 минута.

Након тога устаје, одлази до тоалета и чини се да ће се ускоро срушити. Неколико минута се помера и савија ноге, пре него што их је испружио и престао да се креће. У снимку су онда видљиве само Карлосове ноге, рука и део трупа. Остатак његовог тела блокиран је зидом на тоалету.

Видео се онда нагло прекида и наставља четири сата касније, показујући Карлоса у истој позицији, када се његов цимер буди, проналази га на поду тоалета и зове чуваре.

Гранична полиција рекла је да је открила да Карлос не реагује током рутинске контроле. Међутим, према евиденцији који је ProPublica добила види се да су Карлосу урађене три провере током периода у којем, према видеу, дечак лежи на поду. У записницима се не наводи како су вршене те провере нити се бележи да нешто није у реду.

Још најмање четворо деце умрло је након доласка у САД из Гватемале, а које су ухапсили имиграциони службеници ове године.


(телеграф.рс)


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Gooost

10.12.2019. 23:11

Nisu tu cista posla,neko ga je sredio i jos mu uzeo patike...u prvom delu dok lezi ima ih,a onda kada se izgubio sa snimka vise nema patike.Tuga za dete :-(