Француски контраобавештајци открили: У Алпима „пронађена“ тајна база „злих руских шпијуна“ , од одговора Руса ће им зујати у ушима

Novosti online

05. 12. 2019. у 23:29

Француски контраобавештајци открили: У Алпима „пронађена“ тајна база „злих руских шпијуна“ , од одговора Руса ће им зујати у ушима

Фото: Илустрација pixabay

Са Запада стиже нова сензација о „злим руским шпијунима“ — француски лист „Монд“ је објавио чланак у ком, наводно, открива тајну базу руских шпијуна ГРУ (елитне јединице). Аутор наводи 15 имена „руских специјалаца“ који су „радили у Француским Алпима у периоду од 2014. до 2018. године“.

„Монд“ тврди да је након догађаја у Солсберију, где су у марту 2018. године били отровани бивши руски обавештајац Сергеј Скрипаљ и његова ћерка Јулија, специјалне службе Велике Француске, Британије и Швајцарске дошле на траг 15 „руских шпијуна“.

Аутори француског листа пишу да контраобавештајна служба Француске сматра базу у Алпима „штеком“ где се налази потребна материјално-техничка опрема. Тамо су руски агенти више пута боравили. Они су, наводно, изводили своје акције у Бугарској, Молдавији, Црној Гори и другим државама, а не само у Француској.

„То је некакав брзо скројен детективски роман“, прокоментарисао је француску сензацију за портал „Московски комсомољац“ ветеран руске обавештајне службе Рустем Клупов.

    „Тај који је објавио ову вест вероватно је негде нешто чуо и до краја није разумео. Ја не могу замислити где се на Алпима може направити нека база и шта се подразумева под изразом ’база‘? Када се говори о специјалцима јасно је: то су људи који носе оружје, муницију, специјална средства. А овде је само списак имена. Не, руска шпијунска база по верзији Француза је мало вероватна. Лажна вест, ништа више“, објаснио је руски ветеран.

Ветеран је обратио пажњу и на извор информација. По мишљењу Рустема Клупова, да би информација била валидна, потребни су чврсти докази — потврђени из најмање два, три независна извора, што овде није случај.

    „Постоји неоспорна чињеница: на нашу Главну обавештајну управу (ГРУ) су у току напади са различитих страна, али увек из једног истог извора. И налогодавац је увек исти — Запад“, закључио је ветеран руске обавештајне службе.

„То је нека шпијуноманија која је изазвала халуцинације код Француза“, додао је бивши генерал ФСБ Александар Михалков.

„Сви ти разговори поводом база ГРУ са страшним Русима је измишљотрина, без икаквог основа. Показивање прстом на ГРУ је већ лаж, јер ни један лист, магазин, телевизија па чак ни специјалне службе немају приступ подацима о именима агената. Како су их идентификовали? Све информације су апсолутно тајне и чувају се законом. Често ни породице припадника служби не знају чиме се они баве“, подсетио је Михалков.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Jo pariz

05.12.2019. 23:56

Pa nisu Ruski agenti DIVOKOZE pa da se veru po alpima.njihovi agenti su pri svakoj vladi pogotovo biveg SSSR.I U NATO naravno.

vladimir

06.12.2019. 00:42

.... sve je moguće na bolesnom zapadu! Problem je što LUDACI ne osećaju ludilo i misle da su normalni!

ivan

06.12.2019. 01:24

Njima ce da zuji,a mi smo ispali toliki diletanti sa onom namestenom aferom koju bi bolje izmislila deca iz prvog razreda.

Saša

06.12.2019. 07:43

I ja volim da gledam filmove sa 007, kao i druge bajke uostalom, al ne mogu da se pretvaram, odraso čovek, da su bajke istina. Neko izgleda može. Šta ćemo sutra da čujemo? Da pronašli bazu NLO na Azurnoj Obali?

Ivan Zgrozeni

06.12.2019. 08:07

U Francuskoj se vodi pravi gradjanski rat jer radnicima ukidaju zakonom zagarantovana prava. U takvoj situaciji je najlakse uprti prstom u "neprijatelja spolja" da bi se postigla veca kohezija u naciji. Za to najbolje sluze ratovi jer su ljudi najspremniji na zrtvovanje kada je drzava "u opasnosti". U vreme krize u Nemackoj izmedju dva svetska rata krivce su nasli u Jevrejima. U Jugoslaviji, dezurni krivci su bili "velikosrpski nacionalisti".