Си Ђинпинг је тренутно један од најмоћнијих људи на планети. Наставио је рад својих претходника и успео је да Кину доведе до светског врха на готово сваком пољу. Било да говоримо о технологији, трговини или уметности и култури, Кина је постала незаобилазни светски фактор.

Како је Кина расла по важности у свету, тако је и Си полако заузимао своје место међу "владарима света".

И поред тога што је у срцу светских збивања, мало се зна о приватном животу кинеског вође. А дефинитивно се најмање зна о његовој ћерки, Си Мингзе. То је једна ствар коју Си дели са својим руским колегом Владимиром Путином, чије две мезимице су такође потпуно ван домашаја јавности.

Кинески вођа је оженио чувену кинеску певачицу Пенг Лијуан 1987. године. Она је у Кини била много познатија од свог мужа, и сваки њен албум је продаван у мултимилионским тиражима.

Си и Пенг Лијуан су добили своју једину ћерку 1992. године, а о њеном раном детињству се не зна готово ништа. Од 2006. до 2008. године је студирала француски језик у Хангжу школи страних језика, а 2010. се уписала на амерички универзитет Харвард у Масачусетсу. Док је студирала у Америци користила је псеудоним да не би привлачила пажњу јавности. На престижном америчком колеџу је завршила психологију и енглески језик.

О њој се још зна и да је после катастрофалног земљотреса у Сечуану 2008. године волонтирала да помаже повређенима, а њено прво појављивање у јавности било је 2013 године, када су за кинеску нову годину обишли село Лианђиахе у провинцији Јанан.

Медији се много интересују за њен љубавни живот, али и ту наилазе на зид, пошто она свог изабраника, ако га уопште има, крије од јавности.

После Харварда се вратила у Кину и од 2015. године живи у Пекингу. Ту се такође наилази на велики број непознаница. Медији углавном наводе да се запослила као особа за односе са јавношћу у једној државној институцији, а постоје гласине да крајње блиско сарађује са својим оцем.

Претпоставке су такође да је кинески естаблишмент припрема за неку од руководећих позиција у кинеском друштву.

Занимљиво је да постоји велики број фотографија на интернету које наводно приказују ћерку кинеског председника, али као што можете видети у галерији, чини се да је на свакој фотографији потпуно различита особа. У сваком случају, очигледно је да је њен идентитет можда и најбоље чувана тајна Си Ђинпинга.

(СрбијаДанас.рс)