Смрт двогодишњег дечака из Грчке, који се угушио у свом дому када се увукао у фиоку кауча док су родитељи спавали, била је мучна и болна, показала је обдукција тела малишана.

Дечак се угушио у фиоци услед недостатка ваздуха, а резултати обдукције показују да се малишан снажно борио да изађе.

Њему су пронађене бројне повреде на челу које указују да је дете упорно ударало главицом и рукама гурало горњи део кауча који га је преклопио. Нажалост, сам није успео да подигне кауч, а како га нико није чуо, дечак се највероватније после десетак минута угушио услед недостатка ваздуха.

Стравична несрећа догодила се у ноћи између недеље и понедељка у породичној кући у предграђу Атине.

Малишан је искористио тренутак док су родитељи чврсто спавали, искрао се из спаваће собе и пришао каучу који је стајао отворен. Верује се да је хтео да се игра жмурке, па је кренуо да улази у фиоку. Случајно је повукао канап и горњи део кауча га је преклопио.

- Дете је постепено остајало без ваздуха. Гушио се сигурно неколико минута, ако не и дуже. Повреде на глави указују да је покушавао да се извуче - рекли су лекари за локалне медије.

Дечаково беживотно тело је у зору пронашла мајка.

- У недељу смо из те фиоке вадили зимску одећу и унутра паковали летњу. Док смо супруг и ја сређивали, он се непрестано играо око нас и више пута је улазио и излазио из фиоке како би се сакрио од нас, то му је било занимљиво. Увече смо кренули раније на спавање, око 19 часова јер имамо и бебу, па смо били преуморни. Намерно смо оставили мало подигнут кауч како би се фиока луфтирала... - објаснила је мајка за грчке медије шта је претходило трагедији.

Мајка каже да ни она ни супруг нису чули када је дечачић устао.

Каже да је син заспао у њеном загрљају око 19.30, а потом је и она пала у сан. Да детета нема схватила је тек у 5 ујутру, када је устала да нахрани бебу. Када је видела да га нема у кревету, кренула је махнито да га тражи по кући. Убрзо га је пронашла у каучу, али малишан није давао знаке живота.

Родитељи су одмах одјурили у болницу, али за дечака није било спаса, лекари су само могли да констатују смрт.

Полиција је одмах привела родитеља, али су након давања исказа и отац и мајка пуштени на слободу.

Трагедија је окарактерисана као несрећан случај.