Док лидери НАТО истичу значај јединства док се окупљају на самиту код Лондона, камере су изгледа забележиле како неколико њих трачари о америчком председнику Доналду Трампу, иако га изричито не помињу, пише АП.


Како наводи, на снимку са синоћњег пријема у Бакингемској палати, види се да ћаскају канадски премијер Џастин Трудо, француски председник Емануел Макрон, британски премијер Борис Џонсон, холандски премијер Марк Руте и британска принцеза Ана, ћерка краљице Елизабете Друге.


"Зато касниш?", упитао је Џонсон Макрона, а потом се чује како је Трудо рекао "касни јер му је требало 40 минута да заврши конференцију за новинаре".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Наставља се сукоб ЕУ и САД око НАТО: Макрон остаје при ставу о "можданој смрти" Алијансе; Меркел оптимиста пред самит


То, како наводи АП, изгледа да се односи на Трампову дугу сесију питања и одговора са новинарима, раније тог дана, која није била заказана.


Трудо је наводно рекао и:


"Управо сте гледали како испадају вилице његовом тиму".


Снимак, који је забележила камера код базена, објавила је канадска телевизија СИ-Би-Си и он је погледан више од четири милиона пута.