ТРИДЕСЕТШЕСТОГОДИШНЈА Американка оптужена је да је обесила своје двоје деце у подруму у Пенсилванији иако тврди да су 4-годишњакиња и њен 8-годишњи брат починили самоубиство.


"То је страшан и трагичан догађај", рекао је Џон Адамс, тужитељ округа Беркс, на конференцији за новинаре у понедељак након хапшења мајке Лисе Снајдер.


МАЈКА ПРИВЕДЕНА ПОСЛЕ ДВА МЕСЕЦА


Мајка, која је сама подизала двоје деце, приведена је више од два месеца пошто су деца пронађена обешена у месту Албани Таунншип, стотинак километара северно од Филаделфије.


Мајка је 23. септембра позвала помоћ тврдећи да је у подруму пронашла обешену децу.Спасиоци су пронашли старијег Конера и млађу сестру Бринли обешене те су безуспешно покушали да их реанимирају.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: УХАПШЕНА ЧЕДОМОРКА: Задавила бебу јер је плакала?


Мајку је полиција двапут испитала и она је рекла да је син, који је био гојазан, у школи "трпео насилничко понашање и да је желео да умре".


МАЈКА ЈЕ ПРЕТРАЖИВАЛА КАКО СЕ УБИЈА ВЕШАНЈЕМ НА ИНТЕРНЕТУ


Но њено сведочење је одмах изазвало низ питања јер се осмогодишњаци у принципу не убијају, а Конер је имао и лакшу телесну ману због које би врло тешко сам успео да се обеси.


Серија разговора с ближњима и са школом није показала да је дете било жртва вршњачког насиља.Рачунари и мобилни телефони мајке показали су да је претраживала на интернету како се убија вешањем и гушењем угљен-моноксидом.


МАЈКА СЕ НАЛАЗИ У ПРИТВОРУ


Један сведок је казао да је она "показивала знакове депресије и није се бринула за децу".


Лиси Снајдер одређен је притвор и не може изаћи уз кауцију.


Пред суд би требала да изађе 12. фебруара, а тужитељ је рекао да још не зна хоће ли тражити смртну казну.

(index.hr)