Дисциплинска мера против професора који је бранио Хитлера

Танјуг

02. 12. 2019. у 18:20

Италијански министар образовања изјавио да ће професору на државном универзитету у Сиени Емануелу Кастручију бити изречена дисциплинска мера због постова на Твитеру у којима је бранио Хитлера

Дисциплинска мера против професора који је бранио Хитлера

EPA-EFE/MASSIMO PERCOSSI

Италијански министар образовања Лоренцо Фјорамоти изјавио је данас да ће професору на државном универзитету у Сиени Емануелу Кастручију бити изречена дисциплинска мера због постова на Твитеру у којима је бранио Хитлера.


Фјорамонти је на свом Твитер налогу написао да га је ректор Универзитета у Сиени Франческо Фрати данас обавестио да намерава да предузме дисциплинске мере против професора Кастручија, пренео је АП.


Кастручи је у одговору на свом Твитеру налогу написао: "Хитлер је, иако сигурно није био светац, у том тренутку бранио целу европску цивилизацију".


Ректор Фрати оценио је ревизионистичке и неонацистицке постове као срамотне.Кастручијев одговор уследио је након што је објавио фотографију нацистицког диктатора у пртањи пса.


Професор је написао: "Рекли су да сам чудовиште јер вас нисам обавестио да сам се борио против правих чудовишта која данас управљају вама, која доминирају светом."

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Saša

02.12.2019. 18:29

Pa isto nas i sad Ameri brane, pa još nikog nisu kaznili za podršku Nato.