ЗЛОЧИНИ се догађају сваког дана широм света, али мало који је изазвао апсолутно гађење и презир, као злочин који је починио Кристофер Ли Вотс (Крис Вотс) из града Фредерика, америчка држава Колорадо.


Крајем новембра прошле године, Кристофер Вотс осуђен је на пет доживотних робија, без могућности помиловања, а његови суграђани су и даље у шоку због бруталног убиства целе своје породице.


Пре пресуде, Крис Вотс је полицији признао да је убио своју трудну супругу Шенан Вотс, као и њихове две ћерке Белу (3) и Селест (4). Да ствар буде гора (ако је могуће) полицајци су занемели када су чули мотив за ово незапамћено злодело.

Но, кренимо редом. Крис и Шенан су се упознали 2010. године, а после венчања су живели прилично имућним животом у кући са пет спаваћих соба. Шенан је редовно објављивала снимке на којима је говорила како јој је сам бог послао дивног супруга Криса, а на тим снимцима су се често појављивале и ћерке које су слале пољупце свом тати.


Све је деловало идилично, до 18. августа прошле године, када се Шенан вратила са пословног пута, а Крис ју је са децом чекао код куће, да би касније сам отишао на посао. Касније тог дана, колегиница са посла покушавала је да ступи у контакт с њом, али није успевала. Дошла је и на њена врата, а када нико није отварао, позвала је полицију. Док су претраживали кућу, на вратима се појавио Крис, и деловало је као да је у шоку због нестанка породице.

Ћерке Бела (4) и Селест (3), супруга Шенан/ фото АПКрис се трудио да покаже како је потресен, али је одмах био сумњив - у самој кући није било трагова насиља, а женин аутомобил био је у гаражи. Вотс је чак дао изјаву за локалну телевизију, у којој моли да му помогну у потрази за његовим најмилијима.


Само два дана касније, Вотс је ухапшен као главни осумњичени. Прво је покушао да оптужи мртву супругу да је она убила ћерке, а да је он убио њу у наступу беса. Пао је на полиграфу, а затим коначно признао да је убио своју жену и обе ћерке, и да је њихова тела бацио у напуштено складиште за нафту, недалеко од куће у којој су живели.


Када је једном признао, није могао да се заустави. До детаља је описао како је помоћу савијеног ћебета угушио трудну жену, а затим и обе ћерке. Ћерка Бела је, пре него што ће бити угушена, само рекла: "Не, тата."

Упитан да објасни свој болесни, сулуди поступак, Вотс је рекао да је нашао љубавницу, колегиницу са посла, у коју је био јако заљубљен. Хтео је да буде с њом, али, како је тврдио, његова супруга није хтела да се разведе.

То је био мотив Криса Вотса да побије целу своју породицу. Он је признао кривицу 6. новембра 2018. године, а само две недеље касније (20. новембра) осуђен је на пет доживотних робија.


Љубавница га никада није посетила у затвору.

(Србијаданас)