Погинули када су кренули на венчање: У експлозији у Авганистану погинуло 15 особа, међу жртвама и две бебе

Танјуг

28. 11. 2019. у 08:27

Погинули када су кренули на венчање: У експлозији у Авганистану погинуло 15 особа, међу жртвама и две бебе

Фото EPA-EFE / G HABIBI

Најмање 15 цивила, међу којима шест девојчица и две бебе, погинуло је у експлозији бомбе постављене поред пута на североистоку Авганистана, саопштили су данас званичници

КАБУЛ - Најмање 15 цивила, међу којима шест девојчица и две бебе, погинуло је у експлозији бомбе постављене поред пута на североистоку Авганистана, саопштили су данас званичници.


Настрадали су цивили који су се упутили на венчање.


Портпарол Министарства унутрашњих послова Насрат Рахими је изјавио да су синоћ две особе рањене у експлозији која је одјекнула у провинцији Кундуз.


Према његовим речима, погинуло је шест жена, шест девојчица и две бебе, као и возач.


Министарство унутрашњих послова оптужило је талибане за овај напад, пренео је АП.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Експлозија у џамији у Авганистану: 29 мртвих, 100 повређених, међу жртвама има и децеАмеричка агенција напомиње да талибани контролишу или имају велики утицај над више од половине територије Авганистана, као и да изводе скоро свакодневне нападе у којима су им мете припадници безбедносних снага и званичници владе, али и цивили.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Grozno

28.11.2019. 09:24

Saucesce. Gde je kraj ovome? Po koji put ovakve vesti stižu iz te napacene zemlje? Po koji put stradaju svatovi i mnoge neimenovane zrtve. Nigde dana žalosti za njima a svi znaju da se ljute na migrante i pumpaju vojne budžete. Zemlja podrhtava i u regionu od kumulativnog dejstava svega sto negde drugde eksplodira i remeti njenu frekvenciju. Zaboravlja se kako su se kontinenti davno odvajali od siline njene unutrašnje energije. Ako ne umemo da živimo u miru zajedno, ona ce da nas razdvoji silom.

Saša

28.11.2019. 12:42

Sigurno postavljena? Ili su opet Amerikanci gađali "teroristički konvoj" iz svojih dronova sa 20 kilometara visine? Pa videli da opet pobrkali mete.