Паула Адгел (52), мајка осморо деце, и њен супруг Марк усвојили су сада петогодишњег Тонија док је још био беба након што су га биолошки родитељи толико злостављали да су доктори морали да му ампутирају обе ноге.


Оба родитеља су сада у затвору, служе казну од десет година. Али, Паула и Марк с тим нису задовољни, воде кампање за повећање казни у Великој Британији у случају злостављања деце те су већ такозвани "Тонијев закон" представили парламенту, пише "Скај њуз".


Паула Хадгел описала је тренутак када је први пут видела Тонија.


"Социјални радник ме 2015. питао хоћу ли посетити четворомесечну бебу у болници којој су поломљени удови. Помислила сам: 'То није проблем, преломи зарастају'. Када сам дошла у болницу и видела то сићушно дете, медицинска сестра ми је показала његову историју болести и рекла да ће му требати доживотна њега", рекла је.


"Испричала ми је да су у периоду од пет недеља детету сломљени сви удови, да су му дислоцирани чланак и ножни прсти, да има вишеструке преломе, те да читавих десет дана није имао медицинску помоћ", додала је она.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Брачном пару доживотни затвор због злостављања деце


Испричала је да је добио сепсу и да су му почели отказивати унутрашњи органи.


"Завршио је на апаратима. Да се лекари нису толико трудили око њега, не би преживео. Одвели смо га кући. За недељу дана је почео да се смеје", испричала је Хадгел.


Истакла је како је, незадовољна казном коју су добили његови биолошки родитељи, почела да промовише идеју за повећање казне у случају злостављања деце.


Рекла је да су она и њен супруг ове године отишли у парламент где је њихов представник предао 12.000 потписа за кампању која позива на строже казне.


"Досад смо се састали с разним адвокатима, окружним тужилаштвом. Не намеравамо да одустанемо", закључила је она.


(index.hr)