Две занемарене сестре из Украјине спасене су из прљаве "куће хорора", а биле су толико гладне да су јеле тапете и стиропор.

Дијана (5) и Ања (1) живеле су у ужасним условима у стану са својом мајком и њеним дечком у Дњепру, пише Дејли мејл.

Мајка (25), чије име није наведено, није хранила девојчице колико треба, због чега су оне јеле све што су пронашле, према речима доктора.

Сестре су пронађене 21. новембра, након што су забринуте комшије позвале полицију.

- Жена и њен дечко су се стално свађали и викали су на децу. Нису водили рачуна о њима, девојчице су увек биле прљаве и запостављене. Из њиховог стана стално је допирао смрад - рекла је једна комшиница.

Када је полиција ушла у стан, шокирала се ужасним условима у којима је породица живела.

- Било је ужасно, тоалет није уопште радио, а они су користили туш кабину уместо њега. Када је била прекривена слојем прашине и заражена црвима. Унутра се тешко дисало - рекли су из полиције.

Дијана и Ања одузете су мајци и одведене у болницу, а тамо им је дијагностикована неухрањеност. Девојчице су имале и вашке.

- Њихова столица садржала је тапете, стиропор, косу и друге предмете. Јеле су све што су пронашле у апартману. У болници су први пут виделе чисте пиџаме. Били смо шокирани када смо видели како су одмах почеле да једу ужурбано - рекли су доктори.

Полиција је инцидент пријавила социјалној служби, која планира да тужи мајку и одузме јој родитељска права.

- Мајка и њен дечко су незапослени, а живели су уз помоћ дечијег додатка. Деца су имала нормалан оброк једном месечно, а мајка је новац трошила на алкохол - додали су из полиције.