САД путем војног буџета покушава да блокира „Северни ток 2“

NovostiOnline

24. 11. 2019. у 12:45

САД путем војног буџета покушава да блокира „Северни ток 2“

Илустрација / Фото Д. Дозет

Амерички Сенат намерава да укључи санкције против гасовода „Северни ток 2“ у војни буџет земље за 2020. годину, рекао је магазину „Дифенс њуз“ шеф комитета за иностране послове Сената Џим Риш
Амерички Сенат намерава да укључи санкције против гасовода „Северни ток 2“ у војни буџет земље за 2020. годину, рекао је магазину „Дифенс њуз“ шеф комитета за иностране послове Сената Џим Риш.

У случају да санкције буду укључене у амерички војни буџет, компаније које се баве изградњом „Северног тока 2“ ће бити „затворене“, због чега ће Русија, наводно, морати да тражи нове извођаче, тврди Риш.

„Санкције против компанија које учествују у изградњи цевовода биле су укључене у пројекат закона ’О националној одбрани за 2020. годину‘“, рекао је Риш.

„Разлог за овај корак је да се затвори прозор могућности. Велики део ’Северног тока‘ је већ изграђен“, рекао је сенатор.

При томе, он је изразио мишљење да ће санкције „убедити“ грађевинске фирме да прекину рад на пројекту, пошто ће их америчка ограничења „скупо коштати“.

Он је нагласио да Представнички дом и Сенат још нису постигли коначни споразум о закону у целини.

Комитет америчког Сената за међународне послове гласао је крајем маја за доношење закона о санкцијама против „Северног тока 2“. Подносиоци закона су били сенатор-републиканац Тед Круз и демократа Џин Шахин. Он, између осталог, предвиђа забрану уласка у САД и замрзавање имовине лицима умешаним у „продају, изнајмљивање, давање или помоћ у давању“ бродова за постављање руских цеви у море на дубини од 30 метара.

Да би закон ступио на снагу, треба да га одобри Представнички дом и амерички Сенат, као и председник САД Доналд Трамп.


rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

maniks

24.11.2019. 13:22

Au ala su vam sankcije , postajete Ameri smesniji od ove svadbe kvazi boksera u organizaciji nanogice.

Duško

24.11.2019. 13:44

Izgleda da nema drugog rešenja nego da Rusi opletu krmad po prstima , kao što su Napoleona, i Hitlera.................

Dragan

24.11.2019. 17:29

Бахатости тих монструма нема краја на крају ће имати рат са свима и свакима