Пирати траже велику суму новца како би ослободили отете поморце: Нови детаљи отмице у Африци

Novosti online/Б.Г.

23. 11. 2019. у 11:40

Пирати траже велику суму новца како би ослободили отете поморце: Нови детаљи отмице у Африци

Foto Twiter

У петак поподне Екваторијална Гвинеја саопштила је да су пирати у Гвинејском заливу отели седам страних држављана међу којима има и Срба
Пирати који су отели брод компаније Ексон Мобајл траже 10 милиона долара за откуп отетих помораца.

Иако је јутрос јављено да је наш држављанин Александар Терек отет, његов син нам је рекао је Зрењанинац успео да се спаси.

Како нам је Давид Терек открио пирати су тражили велику суму новца како би вратили отете поморце.

У петак поподне Екваторијална Гвинеја саопштила је да су пирати у Гвинејском заливу отели седам страних држављана међу којима има и Срба.

Министарство иностраних послова Екваторијалне Гвинеје доставило је јуче дипломатским каналима званичницима у Србији информацију у којој се наводи да је до отмице дошло 20. новембра ујутру на броду "Ворден", који снабдева нафтне платформе на налазишту "Сафир". Брод је напустио нафтно поље смештено на 12 наутичких миља од обале и кренуо је према Луби, лучком граду на јужном острву Биоко, када је нападнут.

Наше министарство спољних послова затражиће од амбасаде Екваторијалне Гвинеје званичне податке, а о овој информацији обавештен је и српски почасни амбасадор Властимир Радовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Гојко

23.11.2019. 12:32

Pirati koji su oteli zaposlene na brodu u vlasništvu najmoćnije svetske naftne kompanije,Exxon-Mobil,čiji je direktor bio i prethodni američki državni sekretar Rex Tilerson,zapravo su sebi potpisali smrtnu presudu.Videćemo za koji dan.

Saša

23.11.2019. 12:46

Pa jeli naš uspeo da se spase ili nije? Čitam da mu sin kaže da nije među zarobljenicima. Kako je do kraja?