Британски принц Ендру објавио је да се повлачи из јавног живота, наводећи да су контроверзе око његовог непромишљеног односа са америчким финансијером Џефријем Епстајном, који је осуђен због подвођења малолетница, донеле велике сметње краљевској породици, јавио је Ројтерс.


Ендру је навео да се "одриче свих својих јавних дужности у догледној будућности".


Принц је такође од своје мајке, краљице Елизабете Друге, затражио дозволу да се повуче.


Покушаји британског принца Ендруа да разјасни своје пријатељске односе с финансијером педофилом Џефријем Епстајном у интервјуу који је дао пре неколико дана за ББЦ изазвали су многа негативна реаговања.


Принц Ендру први пут је у интервјуу за ББЦ одговарао на питања о везама са осуђеним педофилом Епстајном, у којем је признао да је била грешка што је боравио у његовој кући.


Прочитајте још: Принц Ендрју први пут одговара на питања о вези с Епстајном


Принц Ендру је у једном од ретких интервјуа за ББЦ категорички одбацио наводе да је имао сексуални однос са Американком Вирџинијом Робертс, која га је оптужила за сексуално злостављање у време када је била малолетна.


Вишесатни интервју одмах је постао ударна тема на друштвеним мрежама. Реаговања су била бројна, а мало њих је ишло принцу у прилог, пренео је Блумберг.