ИЗРАЕЛСКА војска саопштила је да је погодила неколико иранских положаја код Дамаска и навела да је извела удар "широких размера" као одговор на ракету испаљену претходног дана са Голанске висоравни, која је под контролом Израела. Сиријски државни медији објавили су да су убијена два цивила, да има рањених, као и да је њихова противваздушна одбрана оборила већину пројектила изнад Дамаска.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ИЗРАЕЛ НАСТАВЉА СА НАПАДИМА: Оборени пројектили на југу Сирије

Сиријска опозициона Опсерваторија за људска права са седиштем у Лондону саопштила је, истовремено, да су 23 особе погинуле, а да је међу жртвама 15 особа које нису Сиријци и да су неки од њих Иранци. Додаје се да су две особе погинуле од удара шрапнела изралеске ракете која је погодила кућу у граду Саса, југозападно од Дамаска.

Израелска војска каже и да су њени бомбардери погодили више положаја иранске елитне јединице Кудс, укључујући ракете земља-ваздух, складиште оружја и војне базе. Уз то, наводе и да су уништили неколико сиријских противваздушних ракета. Тел Авив тврди да је ракетни напад са Голанске висоравни "још један доказ сврхе иранског присуства у Сирији".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Сирија: Оборен војни авион, погинуо пилот

Израел је, иначе, извео стотине ваздушних удара у Сирији од почетка грађанског рата у овој земљи, који је избио 2011. године. Циљ им је, како се наводи, да се спречи "војно ушанчење" Ирана у Сирији, као и да се блокира испорука иранског оружја либанском Хезболаху. Ова последња акција је до сада највећи израелски напад.

Илустрација Фото Twitter @Liam A Ryan