Најмање 10 радника, међу којима петоро страних држављана, погинуло је, док је 35 повређено у ваздушном удару на фабрику кекса у Триполију, главном граду Либије, саопштио је представник УН за Либију Гашан Салам.


Он је то рекао на седници Савета безбедности и додао да се вероватно ради о ратном злочину, преноси Ројтерс.


Према његовим речима, већина убијених су мигранти, док су две жртве Либијци.


На фотографијама које су објавиле власти виде се повређени у крвавој одећи како лежи на креветима у амбуланти или здравственој установи.


"Без обзира да ли је у нападу намерно циљана фабрика или је био неселективни напад, то може да буде ратни злочин", рекао је Салам и оптужио Либијску народну армију да је узроковао цивилне жртве и додао да је та војска руководила са више од 800 напада дроновима.


Са друге стране, рекао је он, влада у Триполију је извела око 240 напада.


Прочитајте још: Офанзива на Триполи: САД позвале Хафтара да заустави нападе


Министарство здравља саопштило је да се напад одиграо у четврти Вади ел-Рабие у јужном делу града, око 20 километара од центра.


Триполи је од априла поприште борби између самопроглашене Либијске народне армије и више милиција повезаних са међународно признатом, али слабом владом, која контролише престоницу.


Уличне борбе су престале протеклих недеља, али су обе стране наставиле да размењују минобацачке нападе на јужним ободима града.


У борбама су погинуле стотине људи, а хиљаде су расељене.