Италијанске власти ухапсиле су данас директора компаније Морено Срл, Винћенца Капецута у предграђу Напуља, јер је запошљавао десетине непријављених радника који су производили предмете од коже за неке од најпознатијих европских модних групација.


Капецуто је добио кућни притвор под сумњом да је илегално заопошљавао, саопштио је његов адвокат, преноси Ројтерс.


Како се наводи, у просторијама компаније откривено је око 50 радника, међу којима су били трудница и два тинејџера, а који су се крили у складишту међу ролнама коже и гомиле ташни и ципела.


Адвокат Капецута рекао је да су мали добављачи саставни део индустрије и да најчешће нису довољно плаћени од стране великих модних кућа.


Он је казао и да радници нису присиљени на рад већ да су се сакрили како би спречили затварање компаније, као и да ће сви они добити регуларне уговоре о раду.


Прочитајте још: ВЕЛИКА АКЦИЈА НЕМАЧКЕ ПОЛИЦИЈЕ: Ухапшени чланови Санџачког клана због запошљавања на црно и утаје пореза


Напуљско предграђе Мелито познато је по великом броју имиграната који ту живе и производе ципеле и ташне за модне групе Армани, Сен Лорен, Фенди и друге, а који се продају по цени од неколико хиљада евра.


Компанија Сен Лоран је негирала било какву повезаност, модна кућа Армани је саопштила да Морено није њен директни добављач или овлашћени поддобављач, док је Фенди група одбила да коментарише вест.


Већина модних групација има тимове инспектора који контролишу да се поштује закон о раду и мере безбедности и здравље на раду.