Амерички пар Шила (35) и Рајан О'Лири оптужени су за убиство и занемаривање детета након што им је 18-месечни син преминуо јер су га држали на веганском режиму исхране.

Шила је изјавила да се дечак родио код куће и да никад раније није видео лекара. Беба веганског пара умрла је од неухрањености јер су га хранили само воћем и сировим поврћем, кажу полицајци.

Прочитајте још:
Преминуо тинејџер који је пуцао у школи у Калифорнији

Кад је умро, рекла је да није јео храну недељу дана већ га је само дојила

Шила каже да је дојила сина око 4 ујутро када је почео тешко да дише.

Била је забринута јер се то први пут догодило, али рекла је да није звала помоћ јер је заспала.

Прочитајте још: Студенткиња (21) заспала са главобољом и није се пробудила: Имала благе симптоме, а онда је мајка затекла ужас у кревету

Проглашен је мртвим у породичној кући у Кејп Коралу на Флориди, након што се мајка пробудила и приметила да не дише и да је хладан. Звала је полицију док је супруг покушавао да оживи дечака.

Обдукција је показала да је дете патило од неухрањености, укључујући дехидрацију, проблема с јетром и отицања руку, стопала и потколеница. Шила је рекла полицији да су стопала детету отекла и неколико недеља раније, и да није ходао толико као раније.

Дечак је тежио свега 4,8 килограма.

Када је полиција посетила њихов дом видели су да пар има још три ћерке.

Две девојчице, старости од 3 и 5 година, биле су изузетно сићушне и тежине испод просека за њихову старост, а тен им је био бледо-жућкасте боје.

Једној девојчици зуб је поцрнео од пропадања, што је захтевало оперативни захват. Трећа девојчица изгледала је здравије и била је Шилина ћерка из претходне везе.

Претпоставља се да је она изгледала здравије јер јер остаје с оцем по две недеље на свака два месеца.

(24sata.hr)