Вишесатни сукоби обележили годину дана од протеста жутих прслука: Протестовало неколико хиљада људи, стотинак ухапшених (ВИДЕО)

Г. Ч.

17. 11. 2019. у 01:00

Вишесатни сукоби обележили годину дана од протеста жутих прслука: Протестовало неколико хиљада људи, стотинак ухапшених (ВИДЕО)

Фото: AP/Michel Euler

Протестовало је неколико хиљада људи
ФРАНЦУЗИ су јуче напето обележили годину дана од почетка протеста "жутих прслука".

Најжешће је било у Паризу, где је теже, пројектилом у лице, повређен један новинар. Вишесатни сукоби одвијали су се на Италијанском тргу, са запаљеним и преврнутим колима, разбијеним излозима и барикадама.

Полиција је користила водене топове и димне бомбе. До 16 сати, било је ухапшено стотинак демонстраната. Међу учеснике протеста се увукао и већи број "црних блокова".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -Париз у пламену: Горе аутомобили, сузавац и хапшења широм града (ВИДЕО/ФОТО)

Протестовало је неколико хиљада људи. Манифестације су организоване широм Француске. Демонстранти су, углавном по лошем времену, изашли на улице и у Лилу и Лиону. Били су бројнији него претходних седмица, али их је било далеко мање него на почетку протеста.Разлог за то је, између осталог, и 17 милијарди евра које је власт издвојила да би смањила социјалне разлике. Најупорнији, ипак, остају на улицама, тражећи да им се испуне и остали захтеви.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације