Британски принц Ендрју први пут је, у интервјуу за ББЦ, одговарао на питања о везама са осуђеним педофилом Џефријем Епстајном, у којем је признао да је била грешка што је боравио у његовој кући.

Принц Ендрју већ је месецима под притиском због веза са Епстајном, 66-годишњим америчким финансијером који је након што је оптужен за сексуално злостављање малолетница у дужем периоду извршио самоубиство у августу у затвору у Њујорку.

Године 2010. принц Ендрју је фотографисан како се шета са Епстајном у парку у Њујорку, две године након што је осуђен због подвођења малолетнице.

"Мејл он сандеј" је објавио фотографије принца у Епстајновом стану на Менхетну које су настале отприлике у исто време, а тим поводом Ендрју је рекао да је о томе много пута размишљао и да је на крају закључио да је то "дефинитивно било погрешно".

Принц Ендрју је изјавио и да се не сећа сусрета са Американком која га је оптужила за сексуално злостављање у време када је била малолетна.

"Не сећам се да сам ту жену икад срео", рекао је треће дете краљице Елизабете Друге о Вирџинији Робертс, у интервјуу за ББЦ2, чији су поједини изводи објављени уочи вечерашњег емитовања интервјуа.

На поновљено питање да ли се уопште сећа те жене, принц Ендру је рекао: "Не".

Он је ипак додао да сваки дан жали због тога што се дружио са Епстајном и после његовог изласка из затвора 2010. где је служио казну због подвођења једне малолетнице на Флориди.