ФРЕДИ Фиџерс има 29 година и директор је сопствене фирме Figgers Communication, коју је основао још као тинејџер. Данас та фирма вреди 62 милиона долара, а то није све. Власник је четири патента, а луд је за технологијом од детињства. Захваљујући тој својој љубави и снажној радној етици, постао је предузетник, иноватор али и филантроп.


Његова прича почела је у родном Квинсију на Флориди, где га је мајка оставила у контејнеру брзо по рођењу. Имао је свега два дана када су га удомили Нејтан и Бети Фиџерс. Када је имао девет година, од усвојитеља је добио први компјутер на поклон и сам га је поправио. Већ са 12 година радио је као компјутерски техничар, а три године касније основао је сопствену фирму.

Када је Нејтану дијагностикован Алцхајмер, Фреди му је помогао - направио му је патике са ГПС сигналом и могућношћу двосмерне комуникације. Касније је тај програм продао за 2,2 милиона долара. Од тих пара покренуо је своју фирму.


С 24 године Фиггерс је већ направио и дизајнирао 80 програма, а осим неверојатног ума и радне етике, краси га и златно срце - узор је у својој заједници, спонзорише програме за младе, нуди стипендије школарцима и студентима, плаћа рачуне пензионерима. Има времена и воље за све.


(Блиц жена)