Смртоносна пуцњава на колеџу: Из ловачке пушке убио колегу, ранио тројицу ученика, а затим извршио самоубиство

Б. ВЛАХОВИЋ

15. 11. 2019. у 07:50

Смртоносна пуцњава на колеџу: Из ловачке пушке убио колегу, ранио тројицу ученика, а затим извршио самоубиство
После немилог догађаја студенти који су се налазили у учионици су изнели више верзија разлога који је био окидач за пуцњаву

МОСКВА - од сталног дописника

СТУДЕНТ четврте године колеџа грађевинарства Данил Засорин (19) јуче је у Благовешћенску на руском Далеком истоку у кабинету за компјутерску наставу из ловачке пушке убио свог колегу, ранио још тројицу ученика, а затим извршио самоубиство.

После немилог догађаја студенти који су се налазили у учионици су изнели више верзија разлога који је био окидач за пуцњаву. По једној се Засорин осветио колегама који су се ругали једној његовој колегиници. А по другој, он је запалио цигарету у ходнику колеџа и када су га упозорили да то не ради, избила је свађа која се трагично окончао.

Међутим, у току дана је пронађен аудио-запис у којем Данил Засорин поручује да иде на колеџ са намером да са некима рашчисти старе рачуне и где каже да га нико не може зауставити у тој намери.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - У опроштајном писму оптужио Макрона, Оланда, Сакрозија и ЕУ да су га "убили": Студент се запалио због глади, његове колеге изашле на улицу(ВИДЕО)


Сведоци тврде да је Данил ушао у учионицу са пушком испод јакне и отерао из разреда младу професорку. Затим је прислонио пушку на главу колеги Алексеју Голубичном. Иако су га остали молили да не пуца он је повукао ороз и убио га. Затим је пуцао на колеге из друге групе.

Колега Засорина, који је седео са њим, тврди да је у кабинет студент убица ушао слушајући музику групе "Нирвана". Пре него што је отворио ватру наводно је неким студентима казао: "Ако желите да живите - бежите!".

Фото ria.ru

Када је стигла полиција, Данил Засорин није хтео да се преда, већ је запуцао и на њих. Након тога су ватру отворили и полицајци. Видевши да нема излаза Засорин је извршио самоубиство.

Оружје је набављено легално, јер је Данил дозволу за куповину оружја добио пре пар месеци. Реч је о ловачкој пушци марке "Иж-81".

Истражни органи у Благовешћенску желе да направе детаљну анализу целог случаја, не само убиства већ и да утврде зашто је студент пуцао на вршњаке и на крају се убио. Један од задатака истраге је да сазна је ли Данил Засорин имао психијатријских проблема.

Против руководилаца фирме која је чувала школу покренут је кривични поступак јер је због њихове непажње унета пушка у школу.


МЕДВЕДЕВ: ДА СЕ НЕ ПОНОВИ

ПРЕМИЈЕР РФ Дмитриј Медведев је прокоментарисао цео догађај и нагласио да на сву жалост то није редак случај. Позвао је руководство министарства просвете да изучи ситуацију и учини све да се тако нешто не понови.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације