Завртеће вам се у глави од цифре: Хуавеј одлучио да радницима исплати милионски бонус, плус дуплу октобарску плату

Танјуг

12. 11. 2019. у 23:33

Завртеће вам се у глави од цифре: Хуавеј одлучио да радницима исплати милионски бонус, плус дуплу октобарску плату

АП Пхото/Mark Schiefelbein

Бонуси су знак признања за рад запослених у светлу америчког притиска
Кинески телекомуникациони гигант Хуавеј технолоџис исплатиће две милијарде јуана (260 милиона евра) бонуса запосленима због њихове помоћи компанији да сузбије ефекте америчких санкција.

Највећи светски добављач телекомуникационе опреме је саопштио да покушава да пронађе алтернативе америчком хардверу, након што су САД у мају ставиле Хуавеј на тзв. "црну листу" и забраниле му пословање са америчким добављачима, што је кинеској компанији ограничило могућности набавке кључних делова, преноси агенција Ројтерс.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -Има Срба који раде за 7.000 евра: Због овог посла враћају се са запада, јер код нас нема довољно радника

Како је саопштено из Хуавејевог одељења за људске ресурсе, бонуси су знак признања за рад запослених у светлу америчког притиска.

Компанија ће, такође, исплатити овог месеца дуплу плату за октобар запосленима којих има око 190.000, рекао је портпарол компаније.

Новчане награде ће, додаје портпарол, вероватно бити подељене истраживачким и развојним тимовима и онима који раде на преусмеравању ланаца снабдевања од Сједињених Држава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Bre

13.11.2019. 01:19

НајглупШи начин да супарника натераш да ради и напредује је да му уведеш санкције и не продаш му оно што тражи. Ако је упоран, направиће исто и боље.