Грчка полиција објавила је данас фотографије оружја заплењеног током рације за викенд у Атини која је резултирала хапшењем двојице мушкараца осумњичених за тероризам, истичући да су спречили планирани напад.

Власти верују да су ухапшени чланови групе Револуционарне самоодбране, која је раније преузела одговорност за напад гранатом на француску амбасаду 2016. када је повређен припадник обезбеђења.

Та група је преузела одговорност и за напад исте године на мексичку амбасаду Мексика и канцеларије ПАСОК 2014. године.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Демонстранти у Хонконгу разбијали излоге,нереди и у метроу (ВИДЕО)

Полиција је током рација, између осталог, запленила пет "калашњикова", аутоматску пушку, четири ручне бомбе, 17 детонатора од којих девет на даљинско управљање, као и разне врсте експлозива.

Утврђено је да је један "калашњиков" коришћен у нападима Револуционарне самоодбране за које је та група преузела одговорност, пренела је АНА.

"Ово оружје убија. Нису се либили да користе ручну бомбу у нападу на француску амбасаду и могло је да буде много више жртава. Оно што нас је прилично застрашило је количина и јачина експлозива које посредују. Срећом, на време смо га пронашли", рекао је званичник службе за борбу против тероризма Лефтерис Кардалијас.

Приведено је 15 особа на испитивање, а двојица мушкараца који имају 41 и 45 година, ухапшени су због сумње на тероризам и друга кривична дела.

Један од њих је служио затворску казну због чланства у терористичкој групи "Револуционарна борба", а на условну слободу је пуштен 21. фебруара прошле године.

АП је пренео да су они наводно учествовали и у пљачки кладионице у атинском предграђу 21. октобра.

Ухапшена је и једна 39-годишња жена због кршења закона о оружју.