Захарова открила: Оснивач „Белих шлемова“ — британски шпијун који је сарађивао са Ал Каидом и другим терористима на Космету

NovostiOnline

петак, 08. 11. 2019. у 20:35

Захарова открила: Оснивач „Белих шлемова“ — британски шпијун који је сарађивао са Ал Каидом и другим терористима на Космету

Фото Twitter@The White Helmets

Русија захтева да од Велике Британије добије разјашњење поводом навода да је оснивач организације „Бели шлемови“ бивши британски агент Ми-6
Русија захтева да од Велике Британије добије разјашњење поводом навода да је оснивач организације „Бели шлемови“ бивши британски агент Ми-6, који је, између осталог, сарађивао са Ал Каидом док је био активан на Косову.

Како је појаснила, реч је о Џејсму ле Мезјуреу, који је био присутан у многим земљама широм света током конфликтних ситуација, између осталог и на Балкану, али и на Блиском истоку.

„Истраживања су указала на то да је тај бивши агент кокетирао са терористичким организацијама док је био активан на Косову. Између осталог, у његовом тиму су били присутни припадници Ал Каиде“, истакла је Захарова.

Тим речима Захарова је прокоментарисала изјаву заменика британског министра иностраних послова Ендрјуа Марисона о томе да су представници „Белих шлемова“ наводно постали објекат дезинформационе кампање коју спроводе власти Русије и Сирије.

Подсетимо, „Бели шлемови“ уживају огромну подршку Запада уз образложење да та организација доприноси спасавању цивила у зонама у Сирији где се одвијају борбе, док сиријске и руске власти тврде да управо они спроводе непријатељску пропагандну активност и сарађују са екстремистима.

Поред тога, Русија и Сирија оптужују „Беле шлемове“ да су одговорни за провокацију која је послужила Западу да оптужи Дамаск за коришћење хемијског оружја.


rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Prellee

08.11.2019. 21:52

Opet Britanija u svim radnjama gdje žele svijet prevariti.Strašno je postalo kako više ne kriju svoje aktivnsoti oko saradnje sa terorističkim organizacijama, koje su Britanci osnovali.Ta Imperija mora propasti, kad se ovako prljavo igra sa sudbinama cijelih naroda.Užas i nadam se da će im ta nesreća doći u kuću.Zato oni i bježe iz EU jer znaju šta su napravili, znaju ko im dolazi u Britaniju, znaju da se od njih mogu zaštiti samo odvajanjem od EU.Mnogima nije jasno,ali UK je sve jasno,ZAŠTO!?

DEDA RAKA

09.11.2019. 15:03

Rusija je uvek kriva kad istina ispliva. Engleska to ne voli jer ISTINA BOLI !

Миро Марковић

09.11.2019. 18:59

@DEDA RAKA - Деда Рако, свака Теби част на Твојем коментару. Подписујем сваку Твоју реч.