Напредак руске војне индустрије: Овако ће Москва двоструко да убрза процес развоја оружја

Новости онлине

08. 11. 2019. у 13:15

Напредак руске војне индустрије: Овако ће Москва двоструко да убрза процес развоја оружја

Free Images Pixabay

Комплекс суперкомпјутера чини више од 20 софтверских модула
Компанија „Цнииточмаш“ (улази у састав „Ростеха“) увела је у употребу суперкомпјутер „Центар“, који ће омогућити развијање и тестирање стрељачког оружја у дигиталном формату, што ће убрзати те процесе два пута, саопштава прес-служба државне корпорације.


„Систем, који је развијен по налогу Министарства индустрије и трговине Русије предвиђен је за физичко-математичко моделовање тестирања стрељачког оружја и муниције. Може да обавља више од 50 билиона операција у секунди, што га сврстава у категорију суперкомпјутера“, наводи се у саопштењу.


Према речима представника „Ростеха“ Сергеја Абрамова, приликом дизајнирања оружја и муниције помоћу суперкомпјутера „Центар“ у модел испитивања је могуће укључити и топографске карактеристике полигона, утицај фактора животне средине и разлике у облику мета.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: С-400 и „Панцир С“ стигли у Србију: Моћно руско оружје у Батајници и на Пасуљанским ливадама! (ФОТО)


„На пример, супер-компјутер може да моделира лет метка на било којој висини, узимајући у обзир угаона брзина ротације. Да би се таква испитивања спровела у стварности, била би потребна права експедиција у планинама, и то са оружјем, муницијом, опремом и стручњацима. Коришћење технологије суперкомпјутера ће омогућити, према нашим проценама, да се скрати време развоја нових врста стрељачког оружја и муниције за 50 одсто“, истакао је он.


Комплекс суперкомпјутера чини више од 20 софтверских модула. Могућности комплекса се могу проширити додавањем нових модула, а отворена конструкција омогућава модернизовање система без губитка функционалности и радних перформанси.


(rs.sputniknews.com)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Гојко

08.11.2019. 16:26

Додао бих да је објављена слика првог,серијског,нарученог Су-57,који се пре рока завршава у хали Сухоја...

" Ne normalan"

08.11.2019. 19:07

Hej, NORMALNI, rusi su bili gladni u vreme pijanog Jelcina, danas nisu !!! Hvala svevisnjem, dosao je VELIKI VLADIMIR, i za kratko vreme vratio dostojanstvo i ponos Ruskom narodu i Rusiju uzdigao na pijedestal svetske sile , tamo gde i pripada !!!!