Влада Србије формирала је радну групу за подршку изградњи новог моста преко Саве, на чијем је челу потпредседница и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, а чланови заменик градоначелника Београда Горан Весић и чланови стручних служби Града, представници Саобраћајног института ЦИП и Републичке дирекције за имовину.

У саопштењу које је медијима достављено из кабинета министарке Михајловић, наводи се да ће Министарство и Град Београд наставити заједно да раде на инфраструктурним пројектима, па ће тако Влада бити инвеститор на пројекту градње новог моста преко Саве.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Glasajte: Gde izmestiti Stari savski most

Михајловић каже да је нови мост преко Саве пројекат од великог значаја не само за Град и да је реч о комплексном пројекту који успешно треба реализовати, те да очекује да ревизиона комисија у најскоријем року прегледа идејни пројекат, да се потом финализује пројектно-техничка документација и да се крене у изградњу новог моста и приступних саобраћајница.

Стари мост преко Саве биће сачуван, додала је, јер је реч о културном добру и зато се мора водити посебно рачуна о његовој демонтажи.

Фото Н. Фифић

Радна група је на данашњој седници утврдила пословник о раду и договорила динамику наредних активности, укључујући и преговоре о финансирању пројекта.