Сакрио браћу и сестре у жбуње па препешачио 23 километра да дозове помоћ: Како је осморо деце преживело напад мексичких нарко картела (ФОТО)

NovostiOnline

07. 11. 2019. у 10:03

Сакрио браћу и сестре у жбуње па препешачио 23 километра да дозове помоћ: Како је осморо деце преживело напад мексичких нарко картела (ФОТО)

Фото Тањуг-АП

Сам на удаљеном планинском путу, корача у непознато тражећи помоћ. Девин Ленгфорд има само 13 година, а неколико сати раније присуствовао је масакру девет чланова своје породице
Сам на удаљеном планинском путу, корача у непознато тражећи помоћ. Девин Ленгфорд има само 13 година, а неколико сати раније присуствовао је масакру девет чланова своје породице. Преживеле браћу и сестре сакрио је у жбуње када је напад нарко картела прошао и кренуо је да потражи некога ко би могао да им помогне.

Група од три мајке и њихових 14 деце кретала се у понедељак ујутру у конвоју од три аутомобила од Бависепа у мексичкој држави Сонора ка суседној држави Чихуахуа. Жене су путовале заједно из безбедносних разлога, међутим у Бависпеу су упали у заседу наоружане групе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Убица картела ликвидирао три жене и шесторо деце: Ухапшен осумњичени имао и непробојан џип

Прво је нападнуто једно возило у којем је убијено пет особа, а када је то возило плануло и они који су се возили у друга два аутомобила знали су да су у опасности.

Киша метака на њих се слила 18 километара касније, пише Гардијан.

На крају, осморо деце је преживело напад на конвој и то захваљујући храбрости 13-годишњег Девина.

Пошто су мајка и двоје деце убијени, 13-годишњи Девин Лангфорд је сакрио шесторо браће и сестара у жбуње и прекрио их гранама. Потом се упутио у 23 километара удаљено насеље мормонске заједнице у Ла Мори, до којег му је требало шест сати.Једна од Девинових сестара, деветогодишња Мекензи, потом је напустила повређену браћу и сестре и ходала четири сата по мраку у потрази за помоћи, јер се старији брат није вратио. Њу су касније пронашли спасиоци.

Седмомесечна беба Феит Лангфорд преживела је напад пошто је њена мајка Кристина Лангфорд Џонсон седиште са бебом спустила на под аутомобила. Мајка је изашла из аутомобила са рукама подигнутим у ваздух како би замолила нападаче да престану да пуцају, али је убијена, рекли су сведоци.Деца која су преживела превезена су у болницу. Осмогодишњи дечак Коди је погођен у вилицу и ногу, 14-годишња Кајли у стопало, четворогодишњи Ксандер у леђа, а Брикстон, беба од девет месеци, у груди.Амерички председник Доналд Трамп је после немилих сцена у Мексику предложио свом мексичком колеги да заједничким снагама покрену рат против картела. Међутим, Обрадор није сагласан са тим.“То је велика несрећа, немерљива туга. Преминула су деца. Међутим, рат није добро решење, макар у Мексику”, тврди Обрадор.


(недељник.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације