Узрок смрти финансијера Џефрија Епстајна вероватно је дављење, а не самоубиство у његовој затворској ћелији, тврди форензички патолог којег је ангажовао његов брат.

Открића патолога Мајкла Бејдена у супротности су са службеним налазима који су указивали на самоубиство вешањем које су званичници објавили још у августу.

Бејден, који је низ година био главни медицински инспектор у Њујорку и који је био присутан на Епстајновој првој обдукцији, каже да његове повреде више указују на убиство него самоубиство.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - АУТОПСИЈА ПОКАЗАЛА: Милијардеру врат поломљен на више места

"Мислим да докази упућују на убиство, а не на самоубиство. Вишеструки преломи пронађени на врату Епстајна врло су необични за самоубиство. Вешање не доводи до ломова", рекао је Бејден за Фокс њуз.

Епстајн је пронађен мртав у њујоршком затвору у августу. Он је чекао да се покрене судски процес због оптужби да је трговао девојкама млађим од 14 година. Он је негирао све оптужбе, али да је проглашен кривим суочио би се са затворском казном до 45 година.

Самоубиство су од самог почетка оспоравали Епстајнови адвокати и његов брат Марк који су ангажовали Бејдена да поново изврши обдукцију, наводи Скај њуз.