КО СТОЈИ ИЗА ВИДЕО СНИМАКА СА ИБИЦЕ: Ухапшен компјутераш који би могао да открије позадину Штрахеове афере

Танјуг

21. 10. 2019. у 10:30

КО СТОЈИ ИЗА ВИДЕО СНИМАКА СА ИБИЦЕ: Ухапшен компјутераш који би могао да открије позадину Штрахеове афере

Хајнц Кристијан Штрахе Фото Тањуг-АП

Компјутераш је званично ухапшен због поседовања дечије порнографије
Специјално успостављен истражни тим "Ибица" обишао је једног важног сведока у корупционашкој афери која је коштала политичке каријере доскорашњег лидера Слободарске партије Аустрије (ФПО) Хајнц Кристијана Штрахе, а који би могао открити ко стоји иза видео снимака са Ибице.


Компјутераш је званично ухапшен због поседовања дечије порнографије, али, како преносе аустријски медији, он је имао значајну улогу у снимању видеа са "Ибице".


Видео снимци, који су направљени пре две године, показују како Штрахе нуди једној наводној нећаки једног руског милионера државне послове за финансијску подршку његовој странци уз заобилажење контролних органа.


Ти снимци су довели до пада Штрахеа, а затим и до пада аустријске владе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Штрахе се повлачи из политике, "до расветљења афере Ибица"


Ухапшени компјутераш, како тврди бечки дневник "Естерајх", имао је задатак да "дотера" технику како би осигурао пренос вишечасовног "дружења" уз скривене камере на Ибици.


"Без његовог стручног знања би сваки сервер након пар минута преноса видео снимака пао", тврди неименовани извор листа.


Дневник указује да иза видеа стоји група детектива, бивших војника специјалне јединице из Србије, агенти аустријске војне обавештајне службе, један бивши телохранитељ Штрахеа, И бечки адвокат.


Званични циљ тих лица је био да направе клопку за Штрахеа, да га политички И економски униште, а поред тога наводно су касирали И више од пола милиона евра за продају снимака.


Та група сада мора да страхује да компјутераш у затвору не "пропева" о појединостима јер многе ствари још нису познате, као ко је читаву, веома скупу операцију, финансирао.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

BRATEE

22.10.2019. 21:50

Nece da moze..da su opet Srbi !!!! Druga priča je pisana i pričana u Becu a to jeee !!! Advokat i ta navodna Ruskinja su zajedno odradili posao uz veliku sumu novca dobijenog od MUSLIMANSKE ZAJEDNICE !!! Jer je ta lazna ruskinja ustvari cura iz Sarajeva ..sa laznim predstavljanjem !!! Zasto ??? Zato sto je FPÖ stranka od Štrahe naklonjena SRBIMA !!!