После хаоса и убијања на улицама Мексика ослобођен Ел Чапов син

Танјуг

19. 10. 2019. у 07:26

После хаоса и убијања на улицама Мексика ослобођен Ел Чапов син

Фото: Танјуг/AP

У сукобима је убијено најмање осам особа, а више од 20 их је рањено
Мексичка полиција ослободила је сина познатог нарко боса Ел Чапа након што су због његовог хапшења претходно избили нереди у којима је погинуло најмање осам особа.

Председник Мексика Андрес Мануел Лопез Обрадор сматра да је полиција правилно поступила када је пустила на слободу Ел Чаповог сина.

Прочитајте још: Крваве улице Кулијакана због хапшења Ел Чаповог сина (ФОТО + ВИДЕО)
Наиме, убрзо након што је полиција ухапсила Овидија Гусмана Лопеса током рутинског претреса његове куће, на улицама Кулиакана дошло је до сукоба између снага безбедности и припадника моћног наркокартела Синалоа.

У сукобима је убијено најмање осам особа, а више од 20 их је рањено, преноси ББЦ.

Мексички председник рекао је да је одлука о пуштању на слободу Ел Чаповог сина спасла многе животе.

Током сукоба припадници картела убрзо су надјачали полицију и она се повукла да би се спречиле жртве и да би заштитили властите животе, рекле су власти. Истовремено, нападачи су преплавили градске улице и палили аутомобиле.

Портпарол државне полиције потврдио је за Ројтерс да је више затвореника побегло из затвора за време хаоса, али њихов тачан број није познат.

Један од најмоћнијих светских нарко босова, 62-годишњи Ел Чапо, осуђен је на доживотни затвор плус 30 година додатне затворске казне.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације