МИНИСТАРСТВО О ЗАБРАНИ ЋИРИЛИЦЕ: Варварски и неоусташки модел понашања Пенаве

Танјуг

18. 10. 2019. у 20:21

МИНИСТАРСТВО О ЗАБРАНИ ЋИРИЛИЦЕ: Варварски и неоусташки модел понашања Пенаве

Фото Танјуг

Министарство културе и информисања са забринутошћу и жаљењем посматра најновије инциденте у низу, који се односе на кршење законом заснованих права српског народа у Вуковару на коришћење ћириличког писма

Министарство културе и информисања саопштило је вечерас да са забринутошћу и жаљењем посматра најновије инциденте у низу, који се односе на кршење законом заснованих права српског народа у Вуковару на коришћење ћириличког писма.

Министарство је реаговало поводом данашњег инцидента у Вуковару када је градоначелник Иван Пенава Статут Града Вуковара који је штампан на ћирилици, а који су му уручили одборници Самосталне српске демократске странке (СДСС) бацио на под.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  NOVE PROVOKACIJE HRVATSKE: Ćirilica im velikosrpska

"Варварски и неоусташки модели понашања могу само да оснаже свест српског народа о неопходности напора да се животодавна идентитетска обележја српске културе негују са додатном пажњом и бригом, на целом српском културном простору", истиче Министарство у саопштењу поводом најновијег инцидента у Вуковару.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Nenad

18.10.2019. 23:55

Srbi treba da budete strpljivi. Uskoro će u Vukovaru biti srpska većina, kao i u celoj Istočnoj Slavoniji. Zažaliće Hrvati što su proterali Srbe iz Hrvatske, ali nećemo kukati nad njihovom sudbinom.