ИТАЛИЈАНСКИ МЕТОД: Супер бонус за оне који плаћају картицама

Танјуг

17. 10. 2019. у 22:09

ИТАЛИЈАНСКИ МЕТОД: Супер бонус за оне који плаћају картицама

Фото Depositphotos

Италијански премијер Ђузепе Конте обећао је "супер бонус" свима који пређу с готовинског на картично плаћање

Италијански премијер Ђузепе Конте обећао је "супер бонус" свима који пређу с готовинског на картично плаћање, што је део настојања италијанске владе да смањи избегавање плаћања пореза, преноси црногорски портал Банка.ме.

Та мера је део пакета који је одобрила италијанска влада, а који укључује и предлог буџета за 2020. годину, послат на одобрење ЕУ властима.

Конте је рекао да ће планом "Безготовинска Италија" подстицати употребу електронског начина плаћања и на тај начин смањити сиву економију.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  Prisloni i plati: Da li su bezbedne beskontaktne kartice?

У саопштењу, италијанска влада је објавила да ће "супер бонус" бити почетком 2021. године прослеђен људима који су користили електронско плаћање у секторима економије у којима се готовина обично не користи.

Уз то, постојаће и лутрија и специјалне награде повезане с електронским плаћањем, али и казне за трговце и предузећа која одбију да користе кредитне картице, пише у саопштењу.

Влада Италије је такође објавила да ће се праг изнад којег су забрањене готовинске трговинске трансакције са 3.000 евра спустити на 2.000 евра у 2021. години, те на 1.000 евра у 2022. години.

Процењује се да је вредност сиве економије у Италији у 2017. износио 211 милијарди евра, што одговара 12,1 одсто италијанског БДП-а.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације