МЕКСИЧКИ нарко бос Немесио Сервантес, звани “Ел Менчо” наследио је, а и превазишао по насиљу чувеног “Ел Чапа”, судећи по језивим вестима које долазе из те земље.

Њему се приписују зверства попут убистава трудница и беба, одсецања глава, растварања тела у киселини, јавна погубљења, као и чупање срца жртвама, наводи агент америчке Агенције за наркотике (DEA) Кајл Мори.

Прочитајте још: КАКО "ЕЛ ЧАПО" КАЖЊАВА ИЗДАЈУ: Били су живе крпене лутке, поломио им је све кости

- Убиства се дешавају скоро сваког дана. “Ел Чапо” је био насилан, али “Ел Менчо” је то подигао на нови ниво - каже агент за мексичку телевизију "Univision".

Сервантес се попео на врх америчке листе најтраженијих криминалаца и глава му је уцењена на 10 милиона долара. Томе је допринео све бруталнији рат картела, у ком су скорије жене постале све чешћа мета, на шта чак упозоравају и политичари.

Шеф картела “Jalisco Nueva Generación”, према сазнањима америчке агенције, крије у планинама у западним државама Халиско и Мичоакан и залази више у градове.
Нису сигурни да ли борави у кућама или чак пећинама, али знају да јако често мења локацију. У његовом поседу у неколико федералних држава, како се сумња, налази се више имања и “фабрика” за прераду дроге, пре свега кокаина.

(univision.com)