УЖАС: Пронађена жива беба закопана у земљи; Нашао је човек који је копао гроб за своје дете

Танјуг

понедељак, 14. 10. 2019. у 17:51

УЖАС: Пронађена жива беба закопана у земљи; Нашао је човек који је копао гроб за своје дете

Илустрација; Фото: Depositphotos

Девојчица стављена у земљани ћуп и закопана на дубини од око 90 центиметара, као и да је одмах након што је откривена пребачена у болницу
На северу Индије пронађена је закопана жива беба, а девојчицу је пронашао сељак који је ископавао гроб за сопствено дете, пише Би-би-си.


Шеф локалне полиције Абинандан Синг рекао је да је девојчица стављена у земљани ћуп и закопана на дубини од око 90 центиметара, као и да је одмах након што је откривена пребачена у болницу, преноси Би-би-си.


"Док су копали гроб за њу, на дубини од три метра, лопата је ударила у земљани ћуп, који је извучен. У њему је лежало дете. Полиција је дете одвела у градску болницу где га лече", објаснио је Синг.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Пуштена са психијатрије, па убила бебу


Он је додао да је полиција покренула истрагу о инциденту.


"Покушавамо да пронађемо родитеље девојчице и верујемо да су они дали свој пристанак", рекао је Синг новинарима.


Како се наводи, жене у Индији су често социјално дискриминисане, а девојчице се сматрају финансијским теретом, посебно у сиромашним заједницама, па није реткост да мајке прибегавају побачају у случају да носе женско дете и то нелегалним средствима, а у неким случајевима девојчице ибујају одмах након рођења.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Poznavalac prilika

15.10.2019. 20:52

Ne žele žensku decu, da ne bi davali miraz. Onda sela ostanu bez devojaka i nemaju za koga da žene sinove. Onda kupuju snahe iz drugih provincija. Te kupljene devojke, bez miraza, postaju robovi u kući, bukvalno. Čak ih i vlastiti sinovi maltretiraju i ponižavaju.Nasuprot tim neljudima, postoje i krajevi u Indiji gde se deca, bez obzira na pol, jako lepo paze i čuvaju.Nigde ne videh tolike krajnosti, kao u Indiji. Toliki jad i bedu, a sa druge strane bogatstvo.