Снаге сиријске опозиције су уз подршку турске војске заузеле центар града Рас ел Ајн у Сирији, преносе медији.

Министарство одбране Турске је саопштило да су турска војска и „Сиријска национална армија“, које су водиле офанзиву на северу Сирије, преузеле контролу над стратешки важним градом Рас ел Ајнд.

„Након успешних борбених дејстава, која се спроводе у оквиру операције 'Извор мира' источно од Еуфрата, преузете су под контролу четврти града Рас ел Ајн“, наведено је у саопштењу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - NASTAVLjENE ŽESTOKE BORBE: Ubijeno 277 kurdskih boraca; Kurdi likvidirali 14 turskih vojnika i uništili 4 tenka (VIDEO)

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган је 9. октобра објавио да почиње операција „Извор мира“ у Сирији. Анкара је саопштила да су дејства турске војске усмерена против Радничке партије Курдистана и терористичке организације ДАЕШ. Операцију Турске оштро критикује неколико суседних земаља, као и САД и Европска унија. Председник САД Доналд Трамп је запретио да ће „разорити турску економију“ ако Анкара „пређе границе дозвољеног“ и обећао „снажан удар“ ако Турска „не буде играла по правилима“.

Министар финансија САД Стивен Мнучин је саопштио да Трамп намерава да овласти његово ресорно министарство за увођење санкција Анкари.


sputniknews.com