ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД У НЕМАЧКОЈ: Осумњичени признао убиства, објавио расистички манифест

Танјуг

11. 10. 2019. у 14:05

ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД У НЕМАЧКОЈ: Осумњичени признао убиства, објавио расистички манифест

Фото Twitter

Стефан Б, осумњичен за убиство две особе у близини синагоге у немачком граду Халеу, признао је кривицу, као и да је то дело било мотивисано крајње десничарским, антисемитским убеђењима

Стефан Б, осумњичен за убиство две особе у близини синагоге у немачком граду Халеу, признао је кривицу, као и да је то дело било мотивисано крајње десничарским, антисемитским убеђењима, саопштило је данас тужилаштво.

Тужилаштво је описало како је осумњичени, који је објавио расистички и антисемитски манифест и уживо преносио пуцњаву која се одиграла у среду, убио двоје случајних пролазника пошто није успео да уђе у синагогу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - PUCNjAVA ISPRED SINAGOGE: Dvoje mrtvih, uhapšen jedan osumnjičeni; Bačena bomba na jevrejsko groblje (VIDEO/ FOTO)

Захваљујући томе што је био лош у гађању и што је оружје било лоше, девет особа је током напада који је трајао пола сата, остало неповређено, навело је тужилаштво у граду Карлсруе.

Прва жртва је 40-годишња жена, пролазница која је викнула на нападача док је покушавао да уђе у синагогу.

Неколико минута касније, напао је оближњи ресторан брзе хране и ранио једног мушкарца. Потом је отишао до аутомобила, узео ново оружје, којим је убио повређеног мушкарца, навело је тужилаштво.

У манифесту, 27-годишњи осумњичени је изразио намеру да изведе напад на синагогу, као и жељу да би могао да убије и муслимане и нападне џамије, преноси Ројтерс.

Мајка осумњиченог изјавила је за "Шпигел" да је Стефан експериментисао са дрогама и да је то једва преживео, као и да је после тога постао друга личност.

Две особе убијене су у пуцњави испред синагоге у граду Халеу на јеврејски празник Јом Кипур.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

zardjala kasika

11.10.2019. 15:30

Zbog cega ovakvi kosher naslovi? Mladic je video gde je goruci problem i krenuo da ga resi. Nije da ga podrzavam ali Njutnov Treci Zakon je to.