Више од милион становинка Калифорније без струје

Танјуг

10. 10. 2019. у 10:31

Више од милион становинка Калифорније без струје

Фото Танјуг / АП

Више од милион људи у Калифорнији остало је без струје, након што је главна дистрибутивна компанија прекинула снабдевање као меру предострожности
Више од милион људи у Калифорнији остало је без струје, након што је главна дистрибутивна компанија прекинула снабдевање као меру предострожности, поучена искуством од прошле године, када су јаки ветрови изазвали смртоносни пожар у тој америчкој савезној држави.

Ова драстична мера изазвала је дуге редове у супермаркетима и продавницама техничке робе у северном делу Калифорније јер су људи пожурили да купе вентилаторе, батеријске лампе, батерије...

У школама и на универзитетима настава је отказана, а затворена су и бројна предузећа и продавнице, преноси АП.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ZBOG OPASNOSTI OD POŽARA: Oko dva miliona stanovnika Kalifornije sedam dana bez struje?

Компанија Пацифик гас&електрисити упозорила је раније да би без струје могло да остане скоро два милиона људи у близу 30 округа у Калифорнији.

Компанија је саопштила да ће струју искључити из предострожности у срерду и позвала становнике и фирме да се припреме да буду без струје чак седам дана.

Пацифик гас&електрисити је раније саопштио да је "могуће" да је опрема те компаније за дистрибуцију електричне енергије изазвала један од најсмртоноснијих пожара у Калифорнији, 2018. године, када су далеководи запалили околно дрвеће.

Истрага калифорнијског Одељења за шумарство и заштиту од пожара утврдила је да је та компанија одговорна за пожар у којем је погинуло 85 људи.

Метеоролози су најавили да ће у среду почети да дувају јаки, разарајући ветрови, који би, уз ниску влажност, могли да брзо рашире ватру.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Pa Vidi Ovako

10.10.2019. 18:01

Ako, neka stoka vidi kako žive ostali po svetu, zarad njihove bahatosti. Nema novih ratova gde bi im država zarađivala, pa njima steže kaiš.