УЈЕДИЊЕЊЕ ПРОТИВ ИСЛАМИСТИЧКЕ ХИДРЕ: Макрон позвао целу нацију да јури терористе

Г. ЧВОРОВИЋ

08. 10. 2019. у 19:45

УЈЕДИЊЕЊЕ ПРОТИВ ИСЛАМИСТИЧКЕ ХИДРЕ: Макрон позвао целу нацију да  јури терористе

Емануел Макрон, AP Photo

Макрон позвао Французе на општу мобилизацију против исламског тероризма
ПАРИЗ- ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА "НОВОСТИ"


ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон је позвао Французе на корениту промену у друштву и директно учешће у разоткривању опасности од "исламистичке хидре". Одајући почаст страдалим полицајцима које је пре неколико дана усред париске полицијске префектуре убио њихов колега који је променио веру и радикализовао се, Макрон је упутио поруку Французима да сви, без обзира на веру и уверење, у школи, на послу, богомољама, у комшилуку настоје да примете и пријаве све оне који се удаљавају од републиканских вредности.


- Институције и државне службе не могу саме, цела нација треба да се уједини, мобилише и реагује у борби против тог подземног исламизма који заводи децу Француске - истакао је француски председник, обећавши беспоштедну борбу против исламског тероризма.


Макрон је истакао да то ни у ком случају није борба против једне религије, већ против скретања које води ка тероризму.


ПРОЧИТАЈТЕ И: POSLE MASAKRA U SEDIŠTU POLICIJE: Napadač imao podatke kolega, strahuje se da ih je podelio


По јакој киши, у дворишту полицијске перфектуре, француски председник је истакао да се ради о једној од најболнијих драма у историји париске префектуре и одао признање свим полицајцима и служби безбедностни која је у последњих шест година, од како траје терористичка опасност, разоткрила и осујетила 59 атентата.


AP photo


ЛЕГИЈА ЧАСТИ


ЧЕТВОРО страдалих, сви старости од 38 до 50 година, које је за седам минута ножем убио Микаел Арпон, одликовани су данас постхумно Легијом части. Ускоро би исти орден требало да добије и млади двадесет четворогодишњи полицајац, са свега шест дана службе, који је убио терористу.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

KASNO JE!

08.10.2019. 20:38

GOSPODINE MAKRON, pitaj svoga zemljaka (sugradjanina) Bernarda Kusnera, sta je mislio kad je podrzavao siptarske teroriste da ubijaju srpsku policiju, vojnike i civile. Srbija i srpski narod se bore protiv islamista duze od 600 godina, i nista, a kako bi nesto i napravili kad ih vi zapadnjaci uvek podrzavaste i dan danas ih podrzavate, posebno germani i anglosaksonci iz VB, D, A, i CH.

zaliv.net

08.10.2019. 22:07

Od toga nema spasa, jedino resenje je ZID! Pitajte izraelce, oni to kvalitetno sredjuju