Путин: Нисам одушевљен говором Грете Тунберг

Танјуг

02. 10. 2019. у 20:21

Путин: Нисам одушевљен говором Грете Тунберг

Фото Танјуг / АП

Руски председник Владимир Путин изјавио је данас да не дели ентузијазам у вези са говором шведске активисткиње за очување животне средине Грете Туберг у Уједињеним нацијама и осудио коришћење деце и тинејџера ради остваривања туђих интереса
Руски председник Владимир Путин изјавио је данас да не дели ентузијазам у вези са говором шведске активисткиње за очување животне средине Грете Туберг у Уједињеним нацијама и осудио коришћење деце и тинејџера ради остваривања туђих интереса.

"Можда ћу вас разочарати, али не делим ентузијазам због говора Грете Тунберг", рекао је Путин на Руској енергетској недељи.

Он је оценио да је добро да тинејџери и млади усредсреде пажњу на проблеме данашњице, укључујући заштиту животне средине, преноси ТАСС.

"Међутим, када се деца и тинејџери користе ради нечијег интереса, то је вредно осуде", поручио је руски председник.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  PUTIN SE NAŠALIO: Sigurno ćemo se mešati u američke izbore, samo da bi vas još više zabavili (VIDEO)

Путин сматра да нико није објаснио Тунберг да је модеран свет сложен и различит и да људи у Африци и многим азијским земљама желе да живе у земљама које су богате, као што је Шведска, наводи Ројтерс.

"Сигуран сам да је Грета веома љубазна и искрена девојчица, али одрасли морају да учине све што могу да не доводе тинејџере и децу у екстремне ситуације", рекао је Путин.

Тунберг је на Самиту УН у Њујорку упутила прекор светским лидерима због тога што нису успели да савладају проблем климатских промена.

"Како се усуђујете? Украли сте моје снове", поручила је у УН 16. годишња девојчица која је пре више од годину дана започела протесте испред шведског парламента, а што је кулминирало глобалним протестима против климатских промена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације