Хонгконг: Од јуна 29 одсто ухапшених су студенти

Танјуг

28. 09. 2019. у 22:42

Хонгконг: Од јуна 29 одсто ухапшених су студенти

AP Photo

Од скоро 1.600 људи ухапшених у протестима у Хонгконгу од јуна, 29 одсто су студенти и ученици, саопштила је данас полиција, позивајући младе људе да крену "правим и уским путем"
Од скоро 1.600 људи ухапшених у протестима у Хонгконгу од јуна, 29 одсто су студенти и ученици, саопштила је данас полиција, позивајући младе људе да крену "правим и уским путем", док се у том граду под контролом Кине и овог викенда припремају велике демонстрације.

Шеф Одсека полиције за односе са јавношћу, Це Чун Чунг, рекао је да је само овог месеца ухапшено 207 студената и ученика средњих школа, упркос томе што је школска година почела, а да их је током јула и августа ухапшено 257, преноси АП.

Он је додао да расте број тинејџера који учествују у насилним злочинима, као и да су поједини већ осуђени.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Hongkong: Policija sprečila demonstrante da blokiraju aerodrom

"Међу њима су 16-годишњак оптужен за изазивање пожара, за шта му је запрећена доживотна казна затвора, и девојчица од 13 година оптужена за скрнављење кинеске заставе, али и многи тинејџери оптужени за нападе на полицајце и поседовање опасног оружја", рекао је Це.

Млади људи су у великом броју предводили протесте у Хонгконгу од када су почели због закона о екстрадицији, који је у међувремену повучен.


Протести су прерасли у ширу анти-кинеску кампању против онога што демонстранти називају нарушавањем аутономије Хонгконга, коју је Пекинг обећао када му је Велика Британија вратила контролу над том територијом 1997. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Раде

28.09.2019. 23:40

"владари света" или то они који то желе бити, спроводе ратне манипулације а једна од најјачих је манипулација младим људима...

Рашо

29.09.2019. 09:51

Наравно, млади и наивни су увек мешетарима били оруђе за прљаве накане!