ПОСЛЕ БАНКРОТА ТОМАСА КУКА: Још 16. 000 људи треба да се врати својим кућама

Танјуг

27. 09. 2019. у 09:43

ПОСЛЕ БАНКРОТА ТОМАСА КУКА: Још 16. 000 људи треба да се врати својим кућама

Фото Танјуг-АП

Надлежни у Великој Британији планирају 72 лета како би се вратило још 16.000 људи, након што је најстарија светска туристичка компанија "Томас Кук" објавила банкрот

ЛОНДОН - Британска агенција за цивилно ваздухопловство саопштила је данас да надлежни планирају 72 лета како би се вратило још 16.000 људи, након што је најстарија светска туристичка компанија "Томас Кук" објавила банкрот.


До сада је, према наводима агенције, враћено 40 одсто укупног броја путника који су летовали преко те агенције, преноси Ројтерс.


Агенција је у понедељак ујутру објавила банкрот после неуспелих преговора са кредиторима, остављајући незбринуто више од 600.000 туриста који су резервисали одморе или су већ на одмору у разним земљама света у аранжману ове компаније, наводи Ројтерс.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: "ТОМАС КУК" БАНКРОТИРАО: У проблему 150. 000 туристаЗбог пропасти ове путничке компаније, старе 178 година, на стотине хиљада путника остали су заробљени на светским дестинацијама, њене "ћерке-фирме" у другим земљама траже помоћ, а хотелијери на многим дестинацијама су забринути због могућег смањења броја туриста.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације