СЛОВАЦИ НА УЛИЦАМА ЗБОГ АБОРТУСА: Онај ко убија нерођено дете, убија будућност нације

Танјуг

22. 09. 2019. у 19:52

СЛОВАЦИ НА УЛИЦАМА ЗБОГ АБОРТУСА: Онај ко убија нерођено дете, убија будућност нације

Илустрација / Depositphotos

Организатори наводе да се на протесту за забрану абортуса окупило око 50.000 људи. У Словачкој, овај захват легалан до 12. недеље трудноће, као и до 24. недеље из здравствених разлога
На десетине хиљада људи марширало је данас улицама Братиславе, главног града Словачке, захтевајући потпуну забрану абортуса.

Демонстранти су носили транспаренте са натписима: "Човек је човек, без обзира на величину" и "Онај ко убија нерођено дете, убија будућност нације".

Прочитајте још: СТРУЧЊАЦИ УПОЗОРАВАЈУ: Предњачимо по броју абортуса међу девојчицама

"Живот сваког људског бића је непроцењив, стога мора бити заштићен од зачећа до природне смрти", рекао је окупљенима један од организатора протеста које је подржала католичка црква.

Организатори наводе да се на протесту окупило око 50.000 људи.

Закон о абортусу у Словачкој је либералнији у односу на земље као што су Пољска или Малта, које по том питању имају најстрожије законе у Европској унији и где је прекид трудноће дозвољен само у појединим случајевима, као што је силовање, наводи Ројтерс.

У Словачкој, абортус је легалан до 12. недеље трудноће, као и до 24. недеље из здравствених разлога.Конзарвативни и посланици крајње деснице залажу се да се абортус дозволи до шесте или осме недеље трудноће или да се потпуно забрани, а парламент ће дебату о нацрту закона о ограничењу абортуса започети овог месеца.

У Словачкој, земљи са 5,4 милона становника, број абортуса је пао на 6.000 прошле године, док је пре 10 година тај број износио 11.000.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

неимени

22.09.2019. 22:58

Никад нисам разумео ове затуцане који верују да им је Бог дао за право да одређују шта ће се дешавати или не у туђем телу. Никад их нема на улици кад је реч о живима и њиховој патњи, никад нису устали против нато пакта којем припадају и коме помажу да убија. Њих једино брину спермији и материце.

Bole

23.09.2019. 03:14

@neimeni nismo mi zatucani samo znamo da je abortus ubistvo. Mi imamo naucne dokaze za to. A vi koji ste to cinili ili bili deo toga vama neka je taj nas Bog u pomoci. Gospod Isus Hrist, ce ponovo doci sa macem koji ima ostrice sa obe strane.

Mama

23.09.2019. 10:49

Postoji kontracepcija ,a ovoliki broj abortusa je neodgovornost,neznanje i custa bahatost.

e

23.09.2019. 13:28

tupave li raje ... a "protestuju i protiv klimatskih promena" , uskoro ce da protestvuju ako sunce slabo greje, neverovatno tupava vrsta