Сенатор из Пенсилваније Мајкл Фолмер ухапшен је по оптужници да је поседовао материјал са дечијом порнографијом, саопштила је канцеларија државног тужиоца Пенсилваније.

Прочитајте још: КОМЕ ЈЕ ЛАКНУЛО ЗБОГ СМРТИ ЕПСТАЈНА? Моћници у пауковој мрежи око милионера педофила, Србија једно име памти по злу

Истражитељи су, како је пренео АП, пронашли две фотографије са дечијом порнографијом у мобилном телефону Фолмера пошто су добили дојаву од једног провајдера друштвених мрежа.

АП прецизира да је сајт "Tumblr" у фебруару послао жалбу америчком Националном центру за несталу и злостављану децу у којој је навео да је један корисник у децембру 2017. снимио најмање једну фотографију са садржајем за који сумња да је дечија порнографија.

Истражитељи су тако дошли до Фолмеровог налога на сајту "Тумблр", као и до његове кућне и имејл адресе.

"Мајкл Фолмер је изјавио да је имао неке личне проблеме и да му је дечија порнографија била послата кроз његов блог на ''Tumblr'", написао је један од службеника канцеларије тужиоца Пенсилваније у судском регистру.

Фолмер (63) је републикански сенатор који је у новембру изабран четврти пут у четворогодишњем мандату и председава Државним комитетом Сената.