У Аустралији велики протести против климатских промена

Танјуг

20. 09. 2019. у 11:28

У Аустралији велики протести против климатских промена

AP Photo

Неки од првих митинга у "Глобалном климатском нападу" почели су у највећем аустралијском граду Сиднеју и главном граду Канбери
Десетине хиљада демонстраната окупило се на протестима широм Аустралије, на дан глобалних демонстрација у којима се захтева акција за заштиту планете од климатских промена, а уочи заседања Генералне скупштине УН у Њујорку.


Неки од првих митинга у "Глобалном климатском нападу" почели су у највећем аустралијском граду Сиднеју и главном граду Канбери, преноси Ројтерс.


Аустралијски демонстранти позвали су своју државу, која је највећи извозник угља и течног природног гаса на свету, да предузму драстичније акције за смањење емисије гасова са ефектом стаклене баште.


Прочитајте још: Четвртина новог буџета ЕУ за ублажавање климатских промена


Организатори процењују да је више од 300.000 демонстраната изашло на улице у на највећим демонстрацијама које је та земља видела од почетка Ирачког рата 2003. године.


Протести су организовани у 110 градова и градова широм Аустралије, а организатори су захтевали да се влада и привреда обавежу да достигну циљ од нулте емисије угљендиоксида до 2030. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)